Zápach po rybě odstraníme, povaříme-li v nádobě, ve které se připravovala, hrst upotřebeného čaje. Rybí zápach také můžeme odstranit silně osolenou horkou vodou.
Zvláště nepříjemně zapáchají pánve, ve kterých se smažily ryby. Zápach odstraníme, vytřeme-li pánev ohřátou solí a opláchneme vodou.
Když dřevěné prkénko, na kterém chceme porcovat rybu, předem potřeme kouskem citrónu nebo octem, nenasákne rybím zápachem.
Nepříjemný zápach po rybě, zejména po slanečkovi, z úst zmizí, budeme-li chvíli žvýkat kousek citrónu.
Při krájení ryby nám nepříjemně páchnou ruce. Můžeme tomu předejít tím, že ruce předem potřeme citrónem nebo octem. Když práci skončíme, raději ještě ruce namočíme do slabého roztoku octa a potom je pečlivě umyjeme.
Zápach po rybě odstraníme, povaříme-li v nádobě, ve které se připravovala, hrst upotřebeného čaje. Rybí zápach také můžeme odstranit silně osolenou horkou vodou.
Zvláště nepříjemně zapáchají pánve, ve kterých se smažily ryby. Zápach odstraníme, vytřeme-li pánev ohřátou solí a opláchneme vodou.
Když dřevěné prkénko, na kterém chceme porcovat rybu, předem potřeme kouskem citrónu nebo octem, nenasákne rybím zápachem.
Nepříjemný zápach po rybě, zejména po slanečkovi, z úst zmizí, budeme-li chvíli žvýkat kousek citrónu.
Při krájení ryby nám nepříjemně páchnou ruce. Můžeme tomu předejít tím, že ruce předem potřeme citrónem nebo octem. Když práci skončíme, raději ještě ruce namočíme do slabého roztoku octa a potom je pečlivě umyjeme.