Rady pro: Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni.
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Mražená zelenina nám v kuchyni ušetří mnoho práce, protože je už očištěná, nakrájená a často je i předvařená. Nemáme- li však mrazničku, nikdy ji nekupujeme do zásoby, protože stačí, aby jen trochu změkla, a kazí se i znehodnocuje mnohem rychleji než čerstvá zelenina.
Mrazenou zeleninu, například zelený hrášek, rajčata nebo zeleninovou směs, nerozmrazujeme, ale co nejrychleji tepelně zpracujeme. Při rozmrazení by ztratila značné množství vitamínu C a také její vzhled by se podstatně zhoršil.
Sušenou zeleninu musíme nejdříve dobře propláchnout, potom namočit do vody a v téže vodě vařit.
Mražená zelenina nám v kuchyni ušetří mnoho práce, protože je už očištěná, nakrájená a často je i předvařená. Nemáme- li však mrazničku, nikdy ji nekupujeme do zásoby, protože stačí, aby jen trochu změkla, a kazí se i znehodnocuje mnohem rychleji než čerstvá zelenina.
Mrazenou zeleninu, například zelený hrášek, rajčata nebo zeleninovou směs, nerozmrazujeme, ale co nejrychleji tepelně zpracujeme. Při rozmrazení by ztratila značné množství vitamínu C a také její vzhled by se podstatně zhoršil.
Sušenou zeleninu musíme nejdříve dobře propláchnout, potom namočit do vody a v téže vodě vařit.