Špenát připravujeme jako přílohu obvykle z koupené zmrazené hmoty. Máme-li možnost připravit pokrm z čerstvého špenátu, nerozsekáváme ho ani nemeleme, ale raději ho po pečlivém oprání podusíme v troše osolené vody a podáváme vcelku politý máslem.
Méně obvyklé, zato zdravější je připravit z něho za syrova salát. Obsah kyseliny šťavelové ve špenátu neutralizujeme tím, že do pokrmů ze špenátu nebo k nim přidáváme mléko, smetanu nebo sýr.
Marie 7.června 2019 napsal:
Poradite jak mam zpracovat větší množství listového špenátu? Jak ho správně zamrazit
Špenát připravujeme jako přílohu obvykle z koupené zmrazené hmoty. Máme-li možnost připravit pokrm z čerstvého špenátu, nerozsekáváme ho ani nemeleme, ale raději ho po pečlivém oprání podusíme v troše osolené vody a podáváme vcelku politý máslem.
Méně obvyklé, zato zdravější je připravit z něho za syrova salát. Obsah kyseliny šťavelové ve špenátu neutralizujeme tím, že do pokrmů ze špenátu nebo k nim přidáváme mléko, smetanu nebo sýr.