Přidáváme-li do zeleninového salátu syrovou cibuli, drobně ji nakrájíme, položíme na cedník a přelijeme horkou vodou. Cibule bude mít jemnější chuť, ztratí tím však značnou část vitamínů. Zásadně používáme při žaludečních a žlučníkových dietách.
Chceme-li, aby salát voněl po česneku, stačí, když do mísy vložíme na několik minut kůrku žitného chleba potřenou česnekem. Můžeme také mísu, do níž salát připravíme, vytřít česnekem. Nejvýhodnější je však česnek jemně utřít a do salátu přidat.
Velmi zdravý, ale zatím málo rozšířený je salát z ředkve. Pro zlepšení chuti do něho můžeme přidat osmaženou cibuli, nebo můžeme zkusit připravit salát ze strouhané ředkve s mrkví a majonézou. Ostrou chuť ředkve zmírníme, přidáme-li do salátu strouhaná jablka.
Oprané listy hlávkového salátu zabalíme po okapání ještě do utěrky. Tu uchopíme za všechny čtyři cípy a odstředivými pohyby odstříkáme přebytečnou vodu. Na osušených listech lépe ulpí zálivka.
Zálivky na zeleninové saláty ochucujeme velmi jemně, aby nepřehlušovaly chuť zeleniny. Šetříme zejména solí a octem. Nejlépe je ochucovat salát citrónovou šťávou.
Do mísy na salát připravíme nejdříve zálivku, nejlépe z citrónovve šťavy z oleje, špetky soli a lžičky cukru. Dobře našleháme vidličkou. Můžeme použít také bílý jogurt, kysanou smetanu či majonézu.
Přidáváme-li do zeleninového salátu syrovou cibuli, drobně ji nakrájíme, položíme na cedník a přelijeme horkou vodou. Cibule bude mít jemnější chuť, ztratí tím však značnou část vitamínů. Zásadně používáme při žaludečních a žlučníkových dietách.
Chceme-li, aby salát voněl po česneku, stačí, když do mísy vložíme na několik minut kůrku žitného chleba potřenou česnekem. Můžeme také mísu, do níž salát připravíme, vytřít česnekem. Nejvýhodnější je však česnek jemně utřít a do salátu přidat.
Velmi zdravý, ale zatím málo rozšířený je salát z ředkve. Pro zlepšení chuti do něho můžeme přidat osmaženou cibuli, nebo můžeme zkusit připravit salát ze strouhané ředkve s mrkví a majonézou. Ostrou chuť ředkve zmírníme, přidáme-li do salátu strouhaná jablka.
Oprané listy hlávkového salátu zabalíme po okapání ještě do utěrky. Tu uchopíme za všechny čtyři cípy a odstředivými pohyby odstříkáme přebytečnou vodu. Na osušených listech lépe ulpí zálivka.
Zálivky na zeleninové saláty ochucujeme velmi jemně, aby nepřehlušovaly chuť zeleniny. Šetříme zejména solí a octem. Nejlépe je ochucovat salát citrónovou šťávou.
Do mísy na salát připravíme nejdříve zálivku, nejlépe z citrónovve šťavy z oleje, špetky soli a lžičky cukru. Dobře našleháme vidličkou. Můžeme použít také bílý jogurt, kysanou smetanu či majonézu.