Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají?
Napsal/a:Kamila
Přidáno:24.08.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají?
0/5
( 0 hlasů)
Josef 24.srpna 2016 napsal:
Potraviny light např. nahrazují tuk jinými látkami, které jsou pro náš organismus ještě horší.
Suché plody - velké oříšky, sušené ovoce - jsou sice zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny, ale pouze v malém množství. Oříšky a semínka jsou tučné a pokud jsou zároveň solené, radši na ně hned zapomeňte, protože normálně jíme 2x tolik soli, co bychom měli! V sušeném ovoci je zase spousta cukru a oboje tyto pochoutky mají v sobě zákonitý obsah plísní a syřidel.
O rybách se tvrdí, že jsou základem zdravého jídelníčku, ale neměli byste je jíst více než 2x týdně, protože obsahují tolik rtuti a těžkých kovů. Většina ryb se ale chová na rybích farmách, kde krmí průmyslovými granulemi, nemluvě o pesticidech a antibioticích - jejich maso ztrácí správné složení tuku a v podstatě pak není rozdíl mezi tučnou rybou a tučným vepřovým. To platí pro Pangasia i Lososa.
Potraviny bez cukru, ale se sladkou chutí jsou většinou slazeny syntetickým sladidlem aspartamem, který je úzce spojován se vzniky rakovinových onemocnění. A něco pro pobavení, mozek po sladké chuti očekává nárůst energie z cukru, ale protože to nenastane, tak jsme v permanentním fyzickém stresu z očekávání. Často i produkty slazené přírodně, např. stévií, obsahují vysoké procento chemických sladidel.
Džusy a smoothie, fresh, co si koupíte u stánků nebo v supermarketech obsahují přidané cukry nebo mají jako základní složku plnotučné zmrzliny či sirupy.
V sýrech bývá vyšší podíl tuků než v zatracovaném mase - skvělé francouzské a italské sýry mývají kolem 70% tuku.
Různé pufované chlebíky, "polystyren" mají vyšší energetickou hodnotu než běžné pečivo, obzvláště z rýže, která není dietní, jak si někteří myslí - v Číně přežívali na malé hrstek rýže denně! Lepší jsou rozhodně kneckebroty, v nichž je obsažena vláknina, ale energetickou hodnotu mají jako rohlík (celozrnný je na tom stejně jako běžný bílý).
To samé platí i o snídaňových cereáliích nebo musli tyčinkám.
Ale klid, nevzdávejte se těchto jídel, jen je jezte občas a v přiměřeném množství.
Potraviny light např. nahrazují tuk jinými látkami, které jsou pro náš organismus ještě horší.
Suché plody - velké oříšky, sušené ovoce - jsou sice zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny, ale pouze v malém množství. Oříšky a semínka jsou tučné a pokud jsou zároveň solené, radši na ně hned zapomeňte, protože normálně jíme 2x tolik soli, co bychom měli! V sušeném ovoci je zase spousta cukru a oboje tyto pochoutky mají v sobě zákonitý obsah plísní a syřidel.
O rybách se tvrdí, že jsou základem zdravého jídelníčku, ale neměli byste je jíst více než 2x týdně, protože obsahují tolik rtuti a těžkých kovů. Většina ryb se ale chová na rybích farmách, kde krmí průmyslovými granulemi, nemluvě o pesticidech a antibioticích - jejich maso ztrácí správné složení tuku a v podstatě pak není rozdíl mezi tučnou rybou a tučným vepřovým. To platí pro Pangasia i Lososa.
Potraviny bez cukru, ale se sladkou chutí jsou většinou slazeny syntetickým sladidlem aspartamem, který je úzce spojován se vzniky rakovinových onemocnění. A něco pro pobavení, mozek po sladké chuti očekává nárůst energie z cukru, ale protože to nenastane, tak jsme v permanentním fyzickém stresu z očekávání. Často i produkty slazené přírodně, např. stévií, obsahují vysoké procento chemických sladidel.
Džusy a smoothie, fresh, co si koupíte u stánků nebo v supermarketech obsahují přidané cukry nebo mají jako základní složku plnotučné zmrzliny či sirupy.
V sýrech bývá vyšší podíl tuků než v zatracovaném mase - skvělé francouzské a italské sýry mývají kolem 70% tuku.
Různé pufované chlebíky, "polystyren" mají vyšší energetickou hodnotu než běžné pečivo, obzvláště z rýže, která není dietní, jak si někteří myslí - v Číně přežívali na malé hrstek rýže denně! Lepší jsou rozhodně kneckebroty, v nichž je obsažena vláknina, ale energetickou hodnotu mají jako rohlík (celozrnný je na tom stejně jako běžný bílý).
To samé platí i o snídaňových cereáliích nebo musli tyčinkám.
Ale klid, nevzdávejte se těchto jídel, jen je jezte občas a v přiměřeném množství.