Při vaření makarónů, kolínek a dalších těstovin musíme používat dostatečné množství vody, protože varem zvětší o hodně svůj objem. Na čtvrt kilogramu těstovin počítáme s dvěma a půl litry vody. Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody, pak oheň zmírníme a zvolna vaříme; kolínka čtyři až pět, špagety pět až šest, makaróny šest až osm minut. Potom hrnec odstavíme a těstoviny necháme pod pokličkou dojít; kolínka patnáct, špagety sedmnáct a makaróny dvacet minut.
Těstoviny určené jako příloha budou chutnější, když při vaření do vody přidáme mléko, masový vývar či kousek masoxu a lžíci oleje.
Při vaření makarónů, kolínek a dalších těstovin musíme používat dostatečné množství vody, protože varem zvětší o hodně svůj objem. Na čtvrt kilogramu těstovin počítáme s dvěma a půl litry vody. Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody, pak oheň zmírníme a zvolna vaříme; kolínka čtyři až pět, špagety pět až šest, makaróny šest až osm minut. Potom hrnec odstavíme a těstoviny necháme pod pokličkou dojít; kolínka patnáct, špagety sedmnáct a makaróny dvacet minut.
Těstoviny určené jako příloha budou chutnější, když při vaření do vody přidáme mléko, masový vývar či kousek masoxu a lžíci oleje.