Všechny polévky zlepšujeme jemně sekanými zelenými natěmi - pažitkou, petrželkou, celerovou natí, libečkem, koprem i dalšími podle možností. Přidáváme je až do hotových polévek. Můžeme přidat i syrovou mladou jarní zeleninu. Musíme ji však nejdřív jemně nastrouhat na struhadle z nerezové oceli nebo z plastické hmoty.
Pro zvýšení chuti i obsahu vitamínu B přidáváme zejména v zimě do polévek čerstvé droždí, které však nejdříve opražíme na malém kousku tuku. Do polévky ho přidáme, až se rozpustí a po okraji nádoby začíná hnědnout. Místo čerstvého droždí můžeme použít droždí sušené.
Chceme-li zvýšit výživnou hodnotu polévky, můžeme do ní přidat mléko, smetanu, čerstvé máslo či trochu strouhaného sýra.
Téměř do všech polévek můžeme přidat žloutek, který ale musíme předem rozšlehat v trošce chladnější polévky a pak teprve vlít do hrnce. Nesmí přejít varem, protože bílkoviny obsažené ve žloutku by se při vyšší teplotě srazily.
Všechny polévky zlepšujeme jemně sekanými zelenými natěmi - pažitkou, petrželkou, celerovou natí, libečkem, koprem i dalšími podle možností. Přidáváme je až do hotových polévek. Můžeme přidat i syrovou mladou jarní zeleninu. Musíme ji však nejdřív jemně nastrouhat na struhadle z nerezové oceli nebo z plastické hmoty.
Pro zvýšení chuti i obsahu vitamínu B přidáváme zejména v zimě do polévek čerstvé droždí, které však nejdříve opražíme na malém kousku tuku. Do polévky ho přidáme, až se rozpustí a po okraji nádoby začíná hnědnout. Místo čerstvého droždí můžeme použít droždí sušené.
Chceme-li zvýšit výživnou hodnotu polévky, můžeme do ní přidat mléko, smetanu, čerstvé máslo či trochu strouhaného sýra.
Téměř do všech polévek můžeme přidat žloutek, který ale musíme předem rozšlehat v trošce chladnější polévky a pak teprve vlít do hrnce. Nesmí přejít varem, protože bílkoviny obsažené ve žloutku by se při vyšší teplotě srazily.