Pokud je polévka přesolená, nemusí nutně skončit ve výlevce.
Všechny polévky solíme a kořeníme velmi opatrně, protože necháme-li je déle stát, sůl a koření se v nich rozloží a zvýrazní. Solíme raději méně, každý si může u stolu podle chuti přisolit. Je-li polévka přesolená, vložíme do ní na lžičce kostku cukru. Když se začne rozpouštět, okamžitě ji vyndáme. Cukr pohltí nadbytek soli. Tento zásah můžeme několikrát opakovat. Do polévky také můžeme vložit syrový brambor a chvilku ho povařit. Také brambor část soli pohltí.
Pokud je polévka přesolená, nemusí nutně skončit ve výlevce.
Všechny polévky solíme a kořeníme velmi opatrně, protože necháme-li je déle stát, sůl a koření se v nich rozloží a zvýrazní. Solíme raději méně, každý si může u stolu podle chuti přisolit. Je-li polévka přesolená, vložíme do ní na lžičce kostku cukru. Když se začne rozpouštět, okamžitě ji vyndáme. Cukr pohltí nadbytek soli. Tento zásah můžeme několikrát opakovat. Do polévky také můžeme vložit syrový brambor a chvilku ho povařit. Také brambor část soli pohltí.