Většina druhů ovoce nám ani při dobrém uskladnění dlouho nevydrží. Musíme je proto konzervovat zmrazením, ve formě kompotů, džemů, marmelád či sirupů, případně můžeme některé druhy usušit.
Pro přípravu kompotů musíme vybírat nejkvalitnější zdravé a zralé ovoce, které ještě nezačalo měknout. Z měkčích plodů horší kvality připravujeme raději džemy a marmelády.
Nahnilé ovoce vyhazujeme, je zdraví škodlivé.
Kompot z kyselého ovoce bude chutnější, když do něho přidáme špetku soli. Pro zvýšení aromatičnosti můžeme do kompotu přidat dvě až tři lžíce bílého vína, do višňového, jahodového a švestkového kompotu přidáme jednu až dvě lžíce červeného vína.
Většina druhů ovoce nám ani při dobrém uskladnění dlouho nevydrží. Musíme je proto konzervovat zmrazením, ve formě kompotů, džemů, marmelád či sirupů, případně můžeme některé druhy usušit.
Pro přípravu kompotů musíme vybírat nejkvalitnější zdravé a zralé ovoce, které ještě nezačalo měknout. Z měkčích plodů horší kvality připravujeme raději džemy a marmelády.
Nahnilé ovoce vyhazujeme, je zdraví škodlivé.
Kompot z kyselého ovoce bude chutnější, když do něho přidáme špetku soli. Pro zvýšení aromatičnosti můžeme do kompotu přidat dvě až tři lžíce bílého vína, do višňového, jahodového a švestkového kompotu přidáme jednu až dvě lžíce červeného vína.