Borůvky jíme nejraději pocukrované a polité mlékem nebo smetanou. Používají se i jako náplň do knedlíků, připravují se z nich kompoty, nebo je můžeme na zimu také usušit. Nepříjemné je, že barví zuby načerno. Doporučujeme vám vyčistit si zuby po jídle kouskem citrónu.
Máme-li na zahradě jahody, trháme je časně ráno, dokud nejsou prohřáté sluncem. Totéž platí i o zahradních malinách a ostružinách. Plody omyjeme na sítu a teprve potom z nich odstraníme stopky. Ostatní ovoce naopak češeme podle možností až večer.
Sašinka 25.srpna 2016 napsal:
jahody očistíte snadno a rychle za pomocí brčka. Vtlačte ho do jahody zespoda, aby na něm zůstala zelená šťopka a voilá, jahody můžete hned servírovat.
Borůvky jíme nejraději pocukrované a polité mlékem nebo smetanou. Používají se i jako náplň do knedlíků, připravují se z nich kompoty, nebo je můžeme na zimu také usušit. Nepříjemné je, že barví zuby načerno. Doporučujeme vám vyčistit si zuby po jídle kouskem citrónu.
Máme-li na zahradě jahody, trháme je časně ráno, dokud nejsou prohřáté sluncem. Totéž platí i o zahradních malinách a ostružinách. Plody omyjeme na sítu a teprve potom z nich odstraníme stopky. Ostatní ovoce naopak češeme podle možností až večer.