Rady pro: Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy?
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Citróny mají vysoký obsah vitamínu C, proto jejich šťávu používáme hlavně na přípravu nápojů. Přidáváme-li citrón do čaje, musíme si uvědomit, že ztratí vlivem teploty, ale především složek, které čaj obsahuje, všechen vitamín C. Citrónovou šťávu také přidáváme do zálivek na ovocné a zeleninové saláty a do některých omáček.
Chceme-li získat z vyschlých citrónů a pomerančů více šťávy, musíme je na noc ponořit do studené vody. Šťávu z citrónu musíme vymačkávat velmi opatrně, aby se neporušila bílá slupka, protože šťáva by pak byla nahořklá. Chceme-li z citrónu získat co nejvíce šťávy, musíme ho před mačkáním ponořit na pět minut do horké vody, nebo dlaní přitlačit a několikrát proválet po tvrdé podložce. Citrónová a pomerančová kůra má sice vyšší obsah vitamínu C než samotné plody, ale vzhledem k tomu, že je prakticky vždy ošetřena chemickými prostředky, nesmíme ji používat do pečiva ani do omáček. Je zdraví škodlivá.
Citróny mají vysoký obsah vitamínu C, proto jejich šťávu používáme hlavně na přípravu nápojů. Přidáváme-li citrón do čaje, musíme si uvědomit, že ztratí vlivem teploty, ale především složek, které čaj obsahuje, všechen vitamín C. Citrónovou šťávu také přidáváme do zálivek na ovocné a zeleninové saláty a do některých omáček.
Chceme-li získat z vyschlých citrónů a pomerančů více šťávy, musíme je na noc ponořit do studené vody. Šťávu z citrónu musíme vymačkávat velmi opatrně, aby se neporušila bílá slupka, protože šťáva by pak byla nahořklá. Chceme-li z citrónu získat co nejvíce šťávy, musíme ho před mačkáním ponořit na pět minut do horké vody, nebo dlaní přitlačit a několikrát proválet po tvrdé podložce. Citrónová a pomerančová kůra má sice vyšší obsah vitamínu C než samotné plody, ale vzhledem k tomu, že je prakticky vždy ošetřena chemickými prostředky, nesmíme ji používat do pečiva ani do omáček. Je zdraví škodlivá.