K přípravě kávy používáme pouze čerstvou nepřevařenou vodu; uvedeme ji k bodu varu a okamžitě jí přelijeme kávu v konvici nebo hrníčkách.
Pokud meleme kávu doma, nemeleme ji příliš hrubě, protože by se špatně vyluhovala a plavala na povrchu. Nemeleme ji ani příliš jemně, protože hotový nápoj by byl nahořklý. Před nalitím kávy bychom měly hrníček propláchnout vroucí vodou, aby v něm káva hned nevychladla.
Kávu podáváme ihned, dokud neopadne pěna. Vystydlou kávu nikdy neohříváme. Je-li to nutné, udržujeme kávu teplou v horké vodní lázni nebo ve speciální termosce, kterou nepoužíváme na nic jiného.
Připravujeme-li kávu do konvice, potřebujeme, aby kávová sedlina rychle klesla ke dnu. Stačí, když po spaření kávy vlijeme do konvice půl malé lžičky studené vody.
Přidáme-li do konvice, ve které vaříme vodu na zrnkovou kávu, několik zrnek soli a špetku cukru, zesílíme vůni hotové kávy.
K přípravě kávy používáme pouze čerstvou nepřevařenou vodu; uvedeme ji k bodu varu a okamžitě jí přelijeme kávu v konvici nebo hrníčkách.
Pokud meleme kávu doma, nemeleme ji příliš hrubě, protože by se špatně vyluhovala a plavala na povrchu. Nemeleme ji ani příliš jemně, protože hotový nápoj by byl nahořklý. Před nalitím kávy bychom měly hrníček propláchnout vroucí vodou, aby v něm káva hned nevychladla.
Kávu podáváme ihned, dokud neopadne pěna. Vystydlou kávu nikdy neohříváme. Je-li to nutné, udržujeme kávu teplou v horké vodní lázni nebo ve speciální termosce, kterou nepoužíváme na nic jiného.
Připravujeme-li kávu do konvice, potřebujeme, aby kávová sedlina rychle klesla ke dnu. Stačí, když po spaření kávy vlijeme do konvice půl malé lžičky studené vody.
Přidáme-li do konvice, ve které vaříme vodu na zrnkovou kávu, několik zrnek soli a špetku cukru, zesílíme vůni hotové kávy.