Na zdobení moučníků šlehačkou a krémem můžeme použít i obyčejný sáček od mléka, který vypláchneme nejdříve studenou vodou, potom omyjeme v teplé vodě a necháme uschnout.
Nádobu, ve které budeme roztírat čokoládu na polevu nebo krém, předem vymažeme máslem, čokoláda se nebude lepit ke stěnám.
Při přípravě náplní a polev používáme moučkový cukr, který dobře prosijeme nebo rozdrtíme, aby v něm nebyly hrudky.
Žloutky a tekutinu musíme do náplní a polev přidávat jen po malých částech, jinak se krém srazí.
Roztékání cukrové polevy na dortu zabráníme, budeme-li ji vyhlazovat rychlými pohyby nožem namočeným do horké vody. Čokoládové nebo nugátové hobliny vypadají jako ozdoba na dortu velmi pěkně. Použijeme-li k jejich výrobě škrabku na loupání brambor, půjde nám to lépe než nožem.
Na zdobení moučníků šlehačkou a krémem můžeme použít i obyčejný sáček od mléka, který vypláchneme nejdříve studenou vodou, potom omyjeme v teplé vodě a necháme uschnout.
Nádobu, ve které budeme roztírat čokoládu na polevu nebo krém, předem vymažeme máslem, čokoláda se nebude lepit ke stěnám.
Při přípravě náplní a polev používáme moučkový cukr, který dobře prosijeme nebo rozdrtíme, aby v něm nebyly hrudky.
Žloutky a tekutinu musíme do náplní a polev přidávat jen po malých částech, jinak se krém srazí.
Roztékání cukrové polevy na dortu zabráníme, budeme-li ji vyhlazovat rychlými pohyby nožem namočeným do horké vody. Čokoládové nebo nugátové hobliny vypadají jako ozdoba na dortu velmi pěkně. Použijeme-li k jejich výrobě škrabku na loupání brambor, půjde nám to lépe než nožem.