Hladkou mouku používáme na zásmažky do polévek a ornáček, na obalování masa k opékání, na zaprašování šťáv na mase a zelenině a na přípravu palačinek, některých sušenek a většiny vánočního cukroví.
Polohrubou mouku používáme na těsta piškotová, třená, kynutá a litá a na některé drobné křehké pečivo.
Hrubou mouku používáme na přípravu všech těst, která vaříme, například na knedlíky, škubánky, na některá piškotová těsta a na drobenku.
Hladkou mouku používáme na zásmažky do polévek a ornáček, na obalování masa k opékání, na zaprašování šťáv na mase a zelenině a na přípravu palačinek, některých sušenek a většiny vánočního cukroví.
Polohrubou mouku používáme na těsta piškotová, třená, kynutá a litá a na některé drobné křehké pečivo.
Hrubou mouku používáme na přípravu všech těst, která vaříme, například na knedlíky, škubánky, na některá piškotová těsta a na drobenku.