K přípravě moučníků používáme různá těsta. Z litého těsta připravujeme především lívance a palačinky, piškotová těsta používáme na různé dezerty, řezy a dorty, které často zdobíme ovocem. Z třeného tukového těsta pečeme vykrajované cukroví, koláče a bábovky. Linecké těsto se uplatní hlavně na vánoční pečivo, ale pečeme z něho i řezy, záviny a koláče. Z listového těsta můžeme připravit sladké i slané pečivo. Z nepečených sladkostí jsou oblíbené pudinky a ovocné poháry.
K přípravě moučníků používáme různá těsta. Z litého těsta připravujeme především lívance a palačinky, piškotová těsta používáme na různé dezerty, řezy a dorty, které často zdobíme ovocem. Z třeného tukového těsta pečeme vykrajované cukroví, koláče a bábovky. Linecké těsto se uplatní hlavně na vánoční pečivo, ale pečeme z něho i řezy, záviny a koláče. Z listového těsta můžeme připravit sladké i slané pečivo. Z nepečených sladkostí jsou oblíbené pudinky a ovocné poháry.