Kynuté těsto dobře vykyne, jen budou-li všechny přísady dostatečně teplé. Mouku, mléko, vejce a nádobu, ve které budeme těsto zadělávat, umístíme předem do teplé místnosti. Neklademe je ovšem blízko tepelného zdroje, protože ani pak by nám těsto nevykynulo.
Těsto dáváme vykynout na teplejší, ale nikoli horké místo, jinak vykyne příliš rychle a při pečení klesne; pečivo by bylo ploché a nevzhledné.
Kynuté těsto bude měkké a nadýchané, když do něho přidáme jemně nastrouhaný vařený brambor. Na kilogram mouky stačí jeden středně velký brambor.
Kynuté těsto se nám při zpracování nebude lepit na ruce, když si je předem potřeme rostlinným olejem.
Kynuté těsto dobře vykyne, jen budou-li všechny přísady dostatečně teplé. Mouku, mléko, vejce a nádobu, ve které budeme těsto zadělávat, umístíme předem do teplé místnosti. Neklademe je ovšem blízko tepelného zdroje, protože ani pak by nám těsto nevykynulo.
Těsto dáváme vykynout na teplejší, ale nikoli horké místo, jinak vykyne příliš rychle a při pečení klesne; pečivo by bylo ploché a nevzhledné.
Kynuté těsto bude měkké a nadýchané, když do něho přidáme jemně nastrouhaný vařený brambor. Na kilogram mouky stačí jeden středně velký brambor.
Kynuté těsto se nám při zpracování nebude lepit na ruce, když si je předem potřeme rostlinným olejem.