Rady pro: Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly?
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Bábovky i další výrobky z mouky pečené ve formě se obtížně vyklápějí. Stačí formu obrátit a položit na ni utěrku namočenou ve studené vodě. Vzniklé páry pomohou oddělit výrobek od formy bez poškození.
Pečeme-li drobné cukroví, například vánoční pečivo, a potřebujeme- li plech víckrát za sebou, nikdy ho nemyjeme vodou, ale pouze dobře očistíme papírovým ubrouskem, a je-li zapotřebí, znovu potřeme tukem.
Pečeme-li pečivo z těsta obsahujícího našlehané vaječné bílky, například pusinky nebo kokosky, plech nemastíme, ale potřeme ho svíčkou.
Koláč je snazší porcovat za studena, ale musíme-li přece jen rozkrojit horký koláč, namočíme nůž do horké vody. Také nadýchaný piškot bychom měly krájet teplým nožem
Bábovky i další výrobky z mouky pečené ve formě se obtížně vyklápějí. Stačí formu obrátit a položit na ni utěrku namočenou ve studené vodě. Vzniklé páry pomohou oddělit výrobek od formy bez poškození.
Pečeme-li drobné cukroví, například vánoční pečivo, a potřebujeme- li plech víckrát za sebou, nikdy ho nemyjeme vodou, ale pouze dobře očistíme papírovým ubrouskem, a je-li zapotřebí, znovu potřeme tukem.
Pečeme-li pečivo z těsta obsahujícího našlehané vaječné bílky, například pusinky nebo kokosky, plech nemastíme, ale potřeme ho svíčkou.
Koláč je snazší porcovat za studena, ale musíme-li přece jen rozkrojit horký koláč, namočíme nůž do horké vody. Také nadýchaný piškot bychom měly krájet teplým nožem