Také míchaná vajíčka připravujeme pouze z čerstvých vajec. Vejce nejdříve osolíme a rozšleháme vidličkou v hrnečku, vlijeme na rozehřátý tuk. Smažíme je na mírném ohni za stálého míchání. Chceme-li, aby míchaná vajíčka byla zvláště jemná, rozšleháme je předem s troškou smetany nebo mléka (jedna lžička na jedno vejce).
Sázená vejce smažíme na mírném ohni, aby bílek nebyl příliš tvrdý a nepřichytával se. Solíme, až když jsou vejce hotová.
Chceme-li, aby vaječná omeleta byla hodně bohatá a nadýchaná, přidáme na jedno vejce lžíci mléka nebo smetany a dobře našleháme.
Také míchaná vajíčka připravujeme pouze z čerstvých vajec. Vejce nejdříve osolíme a rozšleháme vidličkou v hrnečku, vlijeme na rozehřátý tuk. Smažíme je na mírném ohni za stálého míchání. Chceme-li, aby míchaná vajíčka byla zvláště jemná, rozšleháme je předem s troškou smetany nebo mléka (jedna lžička na jedno vejce).
Sázená vejce smažíme na mírném ohni, aby bílek nebyl příliš tvrdý a nepřichytával se. Solíme, až když jsou vejce hotová.
Chceme-li, aby vaječná omeleta byla hodně bohatá a nadýchaná, přidáme na jedno vejce lžíci mléka nebo smetany a dobře našleháme.