Jak je možné nachystat sýry chutně?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:25.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak je možné nachystat sýry chutně?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Sýry mají v naší výživě velký význam, protože jsou bohaté na vápník a vitamíny skupiny B. Sýry můžeme konzumovat samostatně zastudena, přidávat také do polévek, omáček, salátu a pečiva, můžeme jimi zdobit chlebíčky a obložené, mísy, ale můžeme je také smažit a podávat teplé. Ke smažení se nejlépe hodí ementál; eidam musíme smažit rychle, aby se neroztekl.Velmi chutný je rovněž smažený hermelín.

Sýr strouháme až těsně před podáváním, jinak oschne a ztvrdne. Používáme ho na zdobení hotových jídel nebo jím sypeme pokrmy před zapékáním.

Máme-li doma ztvrdlé zbytky sýrů, namočíme je do mléka a teprve potom nastrouháme. Můžeme podávat k dochucení mnoha pokrmů.

Poradit:

s