Na smažení se nejlépe hodí ztužený rostlinný tuk, ztužený rostlinný tuk se sádlem, sádlo a nejnovější druhy tuků určených speciálně ke smažení. Oleje nejsou pro delší smažení vhodné, protože se poměrně rychle přepalují.
Smažené maso nenasákne tukem, když je po namočení v trojobalu ještě znovu omočíme v rozšlehaném bílku. Strouhanka drží, neodpadává a nepřipaluje se. Bez předchozí úpravy smažíme jen kuřata o váze od čtyř set do pěti set gramů.
Slepice nebo větší kuřata před smažením krátce podusíme,vyjmeme kosti, nakrájíme na porce a obalujeme.
Na smažení se nejlépe hodí ztužený rostlinný tuk, ztužený rostlinný tuk se sádlem, sádlo a nejnovější druhy tuků určených speciálně ke smažení. Oleje nejsou pro delší smažení vhodné, protože se poměrně rychle přepalují.
Smažené maso nenasákne tukem, když je po namočení v trojobalu ještě znovu omočíme v rozšlehaném bílku. Strouhanka drží, neodpadává a nepřipaluje se. Bez předchozí úpravy smažíme jen kuřata o váze od čtyř set do pěti set gramů.
Slepice nebo větší kuřata před smažením krátce podusíme, vyjmeme kosti, nakrájíme na porce a obalujeme.