Játra snáze odblaníme, ponoříme-li je předem na jednu minutu do horké vody.
Chuť hovězích jater se značně zlepší, když je před pečením ponoříme na dvě až tři hodiny do studeného mléka. Telecí ani vepřová játra nikdy nenaklepáváme, i když je budeme připravovat jako řízek nebo minutku. Pouze je tence nakrájíme. Uchovají si tak více bílkovin i výživných látek a jsou chutnější.
Játra snáze odblaníme, ponoříme-li je předem na jednu minutu do horké vody.
Chuť hovězích jater se značně zlepší, když je před pečením ponoříme na dvě až tři hodiny do studeného mléka. Telecí ani vepřová játra nikdy nenaklepáváme, i když je budeme připravovat jako řízek nebo minutku. Pouze je tence nakrájíme. Uchovají si tak více bílkovin i výživných látek a jsou chutnější.
Játra během tepelné úpravy nesolíme, ztvrdla by.