Zmražené maso (vepřové nebo i hovězí) určené k pečení nemusíme rozmrazovat. Vkládáme je do středně horké trouby a pečeme o něco déle. Menší ploché kusy masa jako řízky, kotlety či plátky částečně rozmrazíme. Maso jednou rozmrazené nelze v žádném případě znovu uložit do mrazničky.
Maso opláchneme až těsně před jeho přípravou. Nikdy ho nenecháváme namočené ve vodě, aby se nezničily výživné látky.
K vaření můžeme použít i maso ze staršího dobytka a slepic, k pečení se hodí jen maso mladé.
Musíme počítat s tím, že při vaření maso zmenší objem přibližně o čtyřicet procent. To znamená, že z jednoho kilogramu syrového masa získáme jen šedesát dekagramů masa vařeného. Při pečení jsou ztráty menší, asi dvacet pět až třicet procent.
Nový a velmi praktický způsob přípravy masa, a nejen masa - vhodný zejména pro různé diety a pro dětskou stravu - je vaření v mikrotenovém sáčku ve vařící vodní lázni. Při vaření v mikrotenových sáčcích nepoužíváme hliníkového nádobí, protože černá.
Vaříme-li tučnější uzené maso, vkládáme ho do studené vody a uvedeme do varu. Tuk se tak bude ohřívat rovnoměrně.
Zmražené maso (vepřové nebo i hovězí) určené k pečení nemusíme rozmrazovat. Vkládáme je do středně horké trouby a pečeme o něco déle. Menší ploché kusy masa jako řízky, kotlety či plátky částečně rozmrazíme. Maso jednou rozmrazené nelze v žádném případě znovu uložit do mrazničky.
Maso opláchneme až těsně před jeho přípravou. Nikdy ho nenecháváme namočené ve vodě, aby se nezničily výživné látky.
K vaření můžeme použít i maso ze staršího dobytka a slepic, k pečení se hodí jen maso mladé.
Musíme počítat s tím, že při vaření maso zmenší objem přibližně o čtyřicet procent. To znamená, že z jednoho kilogramu syrového masa získáme jen šedesát dekagramů masa vařeného. Při pečení jsou ztráty menší, asi dvacet pět až třicet procent.
Nový a velmi praktický způsob přípravy masa, a nejen masa - vhodný zejména pro různé diety a pro dětskou stravu - je vaření v mikrotenovém sáčku ve vařící vodní lázni. Při vaření v mikrotenových sáčcích nepoužíváme hliníkového nádobí, protože černá.
Vaříme-li tučnější uzené maso, vkládáme ho do studené vody a uvedeme do varu. Tuk se tak bude ohřívat rovnoměrně.