Stáří kuřat a slepic můžeme určit podle vzhledu kůže.Kuřata mají mít hladkou, jemně nažloutlou kůži a jejich maso je světle nažloutlé nebo bílé. Mladá slepice má jemnou bílou kůži, stará má kůži žlutou a hrubou.
Setkáme-li se v některé kuchařské knize s pojmem kapoun, jedná se o vykleštěného, dobře vykrmeného kohoutka. Jeho maso je jemné, šťavnaté a velmi chutné.
Stáří kuřat a slepic můžeme určit podle vzhledu kůže. Kuřata mají mít hladkou, jemně nažloutlou kůži a jejich maso je světle nažloutlé nebo bílé. Mladá slepice má jemnou bílou kůži, stará má kůži žlutou a hrubou.
Setkáme-li se v některé kuchařské knize s pojmem kapoun, jedná se o vykleštěného, dobře vykrmeného kohoutka. Jeho maso je jemné, šťavnaté a velmi chutné.