Rady pro: Na co si dát pozor než začneme houby připravovat?
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Houby zpestřují jídelníček, navíc obsahují vitamíny, soli, stopové prvky, antibiotika i aromatické a chuťové látky, pro které se používají i jako koření. Při jejich zpracování se musíme bezpodmínečně řídit zásadou, že připravujeme pouze houby, které dobře známe a o kterých bezpečně víme, že jsou jedlé.
Houby nikdy nenecháme na druhý den, ale okamžitě je zpracujeme: buď je upravíme k jidlu, nebo je konzervujeme. Houby se totiž snadno zapaří a zapařené houby jsou téměř stejně nebezpečné jako houby jedovaté.
Houby musíme nejdříve dobře očistit nožem a otřít vlhkým hadříkem. Čerstvé houby snadno zbavíme červů, když odřízneme hlavičku od nožičky, obě části rozřízneme a ponoříme na chvíli do silně osolené vody.
Houby zpestřují jídelníček, navíc obsahují vitamíny, soli, stopové prvky, antibiotika i aromatické a chuťové látky, pro které se používají i jako koření. Při jejich zpracování se musíme bezpodmínečně řídit zásadou, že připravujeme pouze houby, které dobře známe a o kterých bezpečně víme, že jsou jedlé.
Houby nikdy nenecháme na druhý den, ale okamžitě je zpracujeme: buď je upravíme k jidlu, nebo je konzervujeme. Houby se totiž snadno zapaří a zapařené houby jsou téměř stejně nebezpečné jako houby jedovaté.
Houby musíme nejdříve dobře očistit nožem a otřít vlhkým hadříkem. Čerstvé houby snadno zbavíme červů, když odřízneme hlavičku od nožičky, obě části rozřízneme a ponoříme na chvíli do silně osolené vody.