Rady pro: Zachování čerstvých paprik, rajčat a baklažánu.
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Papriky, rajčata a baklažány skladujeme v košíku zavěšeném na vzdušném, často větraném místě.
Čerstvá rajčata nám vydrží déle, narovnáme-li je stopkami nahoru. Čerstvá rajčata můžeme uchovat až do ledna. Na podzim očešeme zelené zdravé plody, zabalíme každý zvlášť do papíru a uložíme do košíku vystlaného slámou. Košík s rajčaty skladujeme na tmavém místě při teplotě 11 až 13°C.
Rajčata, která na podzim nestačila dozrát, vytrháme i s kořeny a zavěsíme na slunné místo pod střechu nebo v teplé místnosti. Jednotlivé plody můžeme také zabalit do papírků napuštěných tukem a uložit je do teplé místnosti. Nedozrálá rajčata však můžeme i naložit do sladkokyselého nálevu a sterilizovat.
Nespotřebujeme-li najednou rajčatový protlak v konzervě, přendáme zbytek do sklenice, posypeme ho solí a zalijeme olejem. Tak ho uchráníme od plísně.
Papriky, rajčata a baklažány skladujeme v košíku zavěšeném na vzdušném, často větraném místě.
Čerstvá rajčata nám vydrží déle, narovnáme-li je stopkami nahoru. Čerstvá rajčata můžeme uchovat až do ledna. Na podzim očešeme zelené zdravé plody, zabalíme každý zvlášť do papíru a uložíme do košíku vystlaného slámou. Košík s rajčaty skladujeme na tmavém místě při teplotě 11 až 13°C.
Rajčata, která na podzim nestačila dozrát, vytrháme i s kořeny a zavěsíme na slunné místo pod střechu nebo v teplé místnosti. Jednotlivé plody můžeme také zabalit do papírků napuštěných tukem a uložit je do teplé místnosti. Nedozrálá rajčata však můžeme i naložit do sladkokyselého nálevu a sterilizovat.
Nespotřebujeme-li najednou rajčatový protlak v konzervě, přendáme zbytek do sklenice, posypeme ho solí a zalijeme olejem. Tak ho uchráníme od plísně.