Sušené houby pohlcují vláhu ze vzduchu, proto je musíme skladovat na suchém místě ve sklenicích se zabroušenou skleněnou zátkou či šroubovacími víčky. Plátěné pytlíky nejsou vhodné, houby v nich vlhnou, a navíc se do nich mohou dostat moli.
Namočíme-li sušené houby na několik hodin do lehce osoleného mléka, budou jako čerstvé.
Čerstvé houby se rychle kazí, proto je musíme bezpodmínečně zpracovat do čtyřiadvaceti hodin.
Sušené houby pohlcují vláhu ze vzduchu, proto je musíme skladovat na suchém místě ve sklenicích se zabroušenou skleněnou zátkou či šroubovacími víčky. Plátěné pytlíky nejsou vhodné, houby v nich vlhnou, a navíc se do nich mohou dostat moli.
Namočíme-li sušené houby na několik hodin do lehce osoleného mléka, budou jako čerstvé.
Čerstvé houby se rychle kazí, proto je musíme bezpodmínečně zpracovat do čtyřiadvaceti hodin.