Ukládáme-li zeleninu, nejdříve ji musíme jako ovoce pečlivě přebrat, protože jediný zkažený plod může znehodnotit celou zásobu. Brambory nesnášejí chlad ani teplo, a musíme je také chránit před světlem. Na světle mohou zezelenat a jsou potom zdraví škodlivé, protože obsahují solanin (vyskytuje se právě v těch zelených částech, které stačí při čištění odříznout). Skladujeme je proto nejlépe v tmavém, suchém a chladném sklepě se stálou teplotou pohybující se mezi 1 až 4 °C. Ukládáme je do bedny vyrobené z dřevěných latěk nebo do ovocných lísek. Dáváme pozor, aby teplota neklesla pod bod mrazu, jinak brambory zmrznou a jsou nasládlé. Je-li naopak ve sklepě příliš teplo, brambory začínají dříve klíčit.
Ukládáme-li zeleninu, nejdříve ji musíme jako ovoce pečlivě přebrat, protože jediný zkažený plod může znehodnotit celou zásobu. Brambory nesnášejí chlad ani teplo, a musíme je také chránit před světlem. Na světle mohou zezelenat a jsou potom zdraví škodlivé, protože obsahují solanin (vyskytuje se právě v těch zelených částech, které stačí při čištění odříznout). Skladujeme je proto nejlépe v tmavém, suchém a chladném sklepě se stálou teplotou pohybující se mezi 1 až 4 °C. Ukládáme je do bedny vyrobené z dřevěných latěk nebo do ovocných lísek. Dáváme pozor, aby teplota neklesla pod bod mrazu, jinak brambory zmrznou a jsou nasládlé. Je-li naopak ve sklepě příliš teplo, brambory začínají dříve klíčit.