Tuky musíme skladovat na tmavém, suchém a chladném místě zabalené do fólie nebo uzavřené v nádobě, která nepropouští světlo. Máslo a rostlinné tuky skladujeme v chladničce, kde nám vydrží asi týden, nebo na tmavém místě ve spíži odděleně od ostatních potravin, protože od nich snadno přejímají pachy. Chceme-li, aby nám máslo i bez chladničky vydrželo čerstvé, musíme je vložit do nádoby, která nepropouští světlo, obalit ji mokrým ubrouskem a dát do větší nádoby se studenou vodou, do které jsme přidali trochu octa.
Existuje i jiný způsob, jak uchovat v horké dny máslo bez ledničky. Máslo nařežeme na malé kousky, každý zabalíme do pergamenu nebo alobalu a ponoříme do studené slané vody. Vodu musíme každý den měnit.
Tuky musíme skladovat na tmavém, suchém a chladném místě zabalené do fólie nebo uzavřené v nádobě, která nepropouští světlo. Máslo a rostlinné tuky skladujeme v chladničce, kde nám vydrží asi týden, nebo na tmavém místě ve spíži odděleně od ostatních potravin, protože od nich snadno přejímají pachy. Chceme-li, aby nám máslo i bez chladničky vydrželo čerstvé, musíme je vložit do nádoby, která nepropouští světlo, obalit ji mokrým ubrouskem a dát do větší nádoby se studenou vodou, do které jsme přidali trochu octa.
Existuje i jiný způsob, jak uchovat v horké dny máslo bez ledničky. Máslo nařežeme na malé kousky, každý zabalíme do pergamenu nebo alobalu a ponoříme do studené slané vody. Vodu musíme každý den měnit.